Dorpsraad Budschop in oude kleuterschool

© Archief ANP

De Dorpsraad Budschop mag zijn intrek nemen in de oude kleuterschool in Nederweert. Hierin komen een steunpunt en activiteiten.

Pieternel Kellenaers

De oude kleuterschool aan de Beatrixstraat in Nederweert staat al langer te koop en omdat in het verleden kinderen op het dak van het gebouw zijn gezien, is het afgeschermd met bouwhekken om ongelukken te voorkomen. Dat is niet meer nodig als de Dorpsraad Budschop het gebouw gaat gebruiken als Open Inloopcentrum. Het Steunpunt Budschop zal er gevestigd worden. Bovendien zullen werkgroepjes, ondergebracht in de dorpsraad, bezig gaan met activiteiten met hout, metaal, keramiek en stof.

VerkoopDe verkoop van het gebouw dat de gemeente 300.000 euro moet opleveren, wordt voor minstens een halfjaar stilgezet om het initiatief van de dorpsraad een kans te geven. Ook de initiatiefnemers van de nieuw in Nederweert te vestigen Meegroeischool hebben hun oog op de oude kleuterschool laten vallen.In januari 2019 moet duidelijk worden of de minister van Onderwijs bereid is de Meegroeischool te financieren. In dat geval moet de gemeente Nederweert huisvesting beschikbaar stellen. Pas als hierover duidelijkheid is, zal worden bekeken of de Meegroeischool in de oude kleuterschool wordt gehuisvest of dat de nieuwe school gebruik gaat maken van de overcapaciteit van De Bongerd.

De kosten voor onder meer klein onderhoud, gas, licht en water komen voor rekening van de dorpsraad, de gemeente blijft eigenaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee