Limburger ontwierp samen met Jon Olsson 705 pk snelle racemonster

© Jon Olsson/Erik Aleksanjan

Erik Aleksanjan wist niet wat hem overkwam toen hij zo'n vijf weken geleden ineens een bericht binnen kreeg van superster Jon Olsson. "Of ik mee wilde werken aan het ontwerp van zijn nieuwe creatie."

Jack Martens

De Zweedse skiër, zakenman, Youtuber, maar bovenal autoliefhebber, is met bijna 1 miljoen volgers op Instagram een populaire verschijning in lifestyle-land. Olsson bouwt voor de fun extravagante auto's die hij zelf een tijdje rijdt om ze vervolgens weer door te verkopen. In Nederland werd Olsson vooral bekend toen een paar jaar geleden een van zijn auto's uitgebrand werd teruggevonden in een parkeergarage in Amsterdam. De 1000 PK sterke Audi RS6 had Olssen net daarvoor verkocht aan luxeautohandelaar Douwe Leitner van Autoleitner uit Alkmaar. De auto werd vervolgens in de hoofdstad gestolen en even later dus uitgebrand teruggevonden. Nieuwe RS6Vanaf dat moment wist Olssen dat er ooit een nieuwe RS6 gebouwd moest worden. Vijf weken geleden begon hij aan dat project. Daarbij kreeg hij hulp van niemand minder dan Aleksanjan. De 21-jarige Limburger met Armeense roots is student werktuigbouwkunde en maakt in zijn vrije tijd 'renders' van auto's. "Wat renders zijn?", vraagt autogek Aleksanjan verrast. "Nou eigenlijk visualiseer ik ontwerpen van auto's in 3D."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Olsson kwam Aleksanjan op het spoor nadat laatstgenoemde een render had gemaakt van een auto van Olsson en deze op zijn Instagramaccount @Armenianpetrolhead had geplaatst. "Ineens zag ik op Jon's Instagram-account mijn ontwerp terug. Dat was super tof. Jon plaatst eigenlijk nooit een foto van iemand anders. Dat laat dus wel zien dat hij het goed vond."Vijf weken geleden zocht Olsson contact met Aleksanjan. "Ik kreeg een berichtje via Instagram van Olsson. Hij vertelde dat hij bezig was met een nieuw project en vroeg of ik iets voor hem kon betekenen. Jon gaf aan wat hij ongeveer wilde. Zijn wensen waren duidelijk en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Vervolgens hebben we intensief contact gehad via Whatsapp, Instagram en mail totdat hij helemaal tevreden was. Ik ben zo'n 4 á 5 dagen bezig geweest met het design."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

GeloofwaardigVorige week presenteerde Olsson de 735 pk sterke RS6+ via zijn sociale kanalen. Zondag plaatste Olsson een post via Instagram waarin hij Aleksanjan persoonlijk bedankte: "You are the man", luidde het compliment. Aleksanjan: "Er waren mensen die niet geloofden dat ik écht had meegewerkt aan het project. Ik denk dat het na deze post wel best wel geloofwaardig is", klinkt het nuchter. Of dit het begin is van iets moois weet Aleksanjan niet. Wel is de petrolhead enorm trots dat hij onderdeel heeft mogen zijn van Olssons nieuwste project. "Wie weet komt hier wel meer uit."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee