Nog weinig effect #MeToo op werkvloer

Print
Nog weinig effect #MeToo op werkvloer

Afbeelding: AFP

Met wat vertraging begint #MeToo voorzichtig effect te sorteren op de werkvloer in Nederland. Vertrouwenspersonen denken maar het topje van de ijsberg te zien, waar het gaat om grensoverschrijdend gedrag. "Veel mensen durven hun verhaal nog altijd niet te vertellen."

Vertrouwenspersonen krijgen maar mondjesmaat meer meldingen sinds de #MeToo-discussie is losgebarsten. Seksuele intimidatie is bij veel bedrijven nog steeds een taboe-onderwerp. Dat blijkt uit een enquête van het Algemeen Dagblad. De enquête werd uitgevoerd in samenwerking met de Landelijke vereniging voor vertrouwenspersonen (LVVV).

Topje 


Iets meer dan 12 procent van 357 respondenten gaf aan meer meldingen binnen te krijgen sinds de #MeToo-discussie in oktober losbarstte. Vier op de vijf vertrouwenspersonen zegt geen effecten te merken. De meldingen over seksuele intimidatie vormen het topje van de ijsberg, zeggen experts. "Veel mensen durven nog steeds niet met hun verhaal naar buiten te komen", stelt Inge te Brake, bestuurslid van de LVVV. Meer dan de helft van de bedrijven heeft helemaal geen vertrouwenspersoon. Dat maakt het aankaarten van problemen nog lastiger.

Seksuele intimidatie
Uit onderzoek van vakbond FNV blijkt dat de helft van alle werknemers te maken heeft gehad met seksuele intimidatie. Minder dan de helft van de slachtoffers meldt dit. Slechts een op de vijf leidinggevenden grijpt naar aanleiding van een melding in. Onder die hoger geplaatsten zijn ook daders vaak te vinden, zegt Te Brake. "Het springt eruit dat het gaat om leidinggevenden, directeuren ook."

De ervaringen van vertrouwenspersonen laten zien dat de #MeToo-discussie daarin (nog) geen echte verandering teweeg heeft kunnen brengen, ook al spraken vrouwen op internet massaal over hun ervaringen.

Schaamte 
De vertrouwenspersonen die wel aangeven meer meldingen gekregen te hebben, zeggen dat die stijging bescheiden is: maximaal 30 procent. Als slachtoffers zich melden bij de vertrouwenspersoon, willen ze lang niet altijd vervolgstappen nemen tegen de dader of de werkgever. Schaamte, de angst om hun baan te verliezen en het oordeel van collega’s kunnen daar reden voor zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →