Royal Heerlen kan weer bioscoop worden

Print
Royal Heerlen kan weer bioscoop worden

Afbeelding: Harry Heuts

Na jaren van brainstormen en onderzoeken kan het Royal Theater in Heerlen weer bioscoop worden.

Er is een akkoord bereikt over de benodigde verbouwing van het monumentale complex, waar vele generaties warme herinneringen aan koesteren. De provincie en IBA Parkstad dragen volgens de gemeente anderhalf miljoen euro bij.

Voorstel
De beoogde huurders zijn onder meer bioscoopconcern Vue en Filmhuis De Spiegel. "Nu moeten we nog overeenstemming bereiken over wie wat gaat betalen en over de duur en hoogte van  de huurcontracten”, zegt een woordvoerster van Vue. Het stadsbestuur hoopt voor de zomer met een uitgewerkt voorstel naar de gemeenteraad te komen. Het is nog niet duidelijk of stichting BOEi het bioscoopgebouw, een door Frits Peutz ontworpen rijksmonument, van de gemeente overneemt.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen