Verkeerschaos door hevige sneeuwval in Zuid-Limburg

Print

Afbeelding: De Limburger

Sneeuwval heeft maandagochtend voor veel vertraging op de Limburgse wegen gezorgd.

Weggebruikers moesten rekening houden met gladheid, vooral in het zuiden van de provincie. Vooral rond Heerlen viel veel sneeuw, maar ook in Maastricht was het glad. Op de binnenwegen liep het verkeer ook vast.

In Heerlen kon het verkeer op veel plaatsen niet doorrijden vanwege de gladheid.

Lees ook: Busverkeer Heerlen heeft last van sneeuwval

Op de snelwegen A2, A79 en A76 liep het verkeer in de ochtend snel vast door de plotselinge sneeuwbuien. Op het hoogtepunt stond het verkeer op de A2 over 30 kilometer nagenoeg stil. Op de A76 liep de file op tot zo'n 12 kilometer. Het zorgde voor vertragingen die opliepen tot meer dan een uur.

Sneeuw blijft liggen
Tegen het middaguur waren alle files opgelost. Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie. 

Als gevolg van de lage temperaturen blijft de sneeuw op de wegen liggen, ondanks het werk van de strooidiensten. "De wegen zijn wit en op onze kaarten rood", aldus de ANWB, verwijzend naar de elektronische kaarten met daarop files met vastgelopen automobilisten. 

Niet alleen sneeuwval was aanleiding tot files. Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht zorgde een stilstaande vrachtwagen met pech voor oponthoud. Even na tienen was de auto weggesleept en kon het verkeer weer van alle rijbanen gebruik maken.

Sneeuwbui
Volgens het KNMI wisselen zon en wolkenvelden elkaar maandag af. Met een middagtemperatuur rond het vriespunt en een ijzige noordoostenwind is het erg koud. Dat blijft het tot het weekend, dan schieten de temperaturen omhoog tot wellicht tien graden op zondag.

Bekijk hier alle actuele verkeersinformatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →