Stichting: wolf in Roerdalen was mogelijk herdershond

Print
Stichting: wolf in Roerdalen was mogelijk herdershond

Afbeelding: iStock

Posterholt - De wolf die donderdagavond door een jager in de gemeente Roerdalen is gespot, is mogelijk een ‘gewone’ herdershond geweest. Dat stelt de Stichting Wolven in Nederland.

Volgens de stichting is er vooralsnog geen hard bewijs voor de aanwezigheid van een wolf. Er zijn geen foto’s of filmpjes.

Ontsnapt
De jager die het dier voor zijn auto op zag duiken, probeerde wel een filmpje te maken, maar had per ongeluk zijn telefooncamera in de verkeerde stand staan. Wel kreeg de stichting via de dierenambulance het bericht dat er donderdagavond twee Mechelse herdershonden waren ontsnapt in Sint Odiliënberg en zijn teruggevonden in Montfort. "Het is en blijft, zelfs voor een geoefend oog, moeilijk een hond van een wolf te onderscheiden, zeker bij slecht licht."

De stichting roept mensen die denken dat ze een wolf zien op om vooral foto’s of filmpjes te sturen. Mogelijk dat op die manier alsnog de aanwezigheid van het dier in het gebied bevestigd kan worden. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen