Stichting: wolf in Roerdalen was mogelijk herdershond

Print
Stichting: wolf in Roerdalen was mogelijk herdershond

Afbeelding: iStock

Posterholt - De wolf die donderdagavond door een jager in de gemeente Roerdalen is gespot, is mogelijk een ‘gewone’ herdershond geweest. Dat stelt de Stichting Wolven in Nederland.

Volgens de stichting is er vooralsnog geen hard bewijs voor de aanwezigheid van een wolf. Er zijn geen foto’s of filmpjes.

Ontsnapt
De jager die het dier voor zijn auto op zag duiken, probeerde wel een filmpje te maken, maar had per ongeluk zijn telefooncamera in de verkeerde stand staan. Wel kreeg de stichting via de dierenambulance het bericht dat er donderdagavond twee Mechelse herdershonden waren ontsnapt in Sint Odiliënberg en zijn teruggevonden in Montfort. "Het is en blijft, zelfs voor een geoefend oog, moeilijk een hond van een wolf te onderscheiden, zeker bij slecht licht."

De stichting roept mensen die denken dat ze een wolf zien op om vooral foto’s of filmpjes te sturen. Mogelijk dat op die manier alsnog de aanwezigheid van het dier in het gebied bevestigd kan worden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →