Stichting: wolf in Roerdalen was mogelijk herdershond

Print
Stichting: wolf in Roerdalen was mogelijk herdershond

Afbeelding: iStock

Posterholt - De wolf die donderdagavond door een jager in de gemeente Roerdalen is gespot, is mogelijk een ‘gewone’ herdershond geweest. Dat stelt de Stichting Wolven in Nederland.

Volgens de stichting is er vooralsnog geen hard bewijs voor de aanwezigheid van een wolf. Er zijn geen foto’s of filmpjes.

Ontsnapt
De jager die het dier voor zijn auto op zag duiken, probeerde wel een filmpje te maken, maar had per ongeluk zijn telefooncamera in de verkeerde stand staan. Wel kreeg de stichting via de dierenambulance het bericht dat er donderdagavond twee Mechelse herdershonden waren ontsnapt in Sint Odiliënberg en zijn teruggevonden in Montfort. "Het is en blijft, zelfs voor een geoefend oog, moeilijk een hond van een wolf te onderscheiden, zeker bij slecht licht."

De stichting roept mensen die denken dat ze een wolf zien op om vooral foto’s of filmpjes te sturen. Mogelijk dat op die manier alsnog de aanwezigheid van het dier in het gebied bevestigd kan worden. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen