Ex-Roda-directeur Caanen duikt op bij hekkensluiter Slowakije

Print
Ex-Roda-directeur Caanen duikt op bij hekkensluiter Slowakije

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Tien maanden na zijn gedwongen vertrek als technisch directeur bij Roda JC heeft Ton Caanen weer een baan gevonden. De 51-jarige Gelener is aangesteld als coach van FK Senica, de hekkensluiter van de hoogste liga in Slowakije.

Caanen zat inmiddels al op de bank bij een competitieduel van Senica, een bescheiden profclub uit het gelijknamige stadje dichtbij de grens met Oostenrijk. Hij moet de ploeg voor degradatie zien te behoeden.

Weggestuurd
Caanen werd in april vorig jaar in Kerkrade weggestuurd, onder meer vanwege een falend spelersbeleid. De technisch directeur haalde in anderhalf jaar ruim dertig spelers, van wie de meesten nauwelijks indruk konden maken. Ook was Roda niet te spreken over een scoutingstrip die Caanen naar Colombia maakte, hoewel de club die had afgeraden.

Korotaev
Caanen was tevens nauw betrokken bij de deal met investeerder Aleksei Korotaev. Hij claimde later in overleg met de Rus op zoek te gaan naar interessante spelers. Later bleek dat Korotaev al snel na de deal in Dubai in de cel was gesloten. Caanen werd bij Roda opgevolgd door Harm van Veldhoven.