Video: Alternatief voor bottransplantatie in ontwikkeling

Video: Alternatief voor bottransplantatie in ontwikkeling

Afbeelding: 78

In het programma 1op1 van WijLimburg TV staat de mens achter het werk centraal. In een vraaggesprek wordt de kijker meegenomen naar het werk van de gast en krijgen we een blik achter de schermen van zijn of haar privéleven.

Mensen worden steeds ouder en daarmee neemt de kans op mankementen toe. Botten lopen nogal eens schade op. Om die te herstellen, grijpen artsen bij gebrek aan een alternatief vaak naar transplantaten, platen en schroeven.

De kans is groot dat artsen in de naaste toekomst kunnen beschikken over keramische korreltjes die ze kunnen inbrengen waar bot ontbreekt. De korreltjes lossen langzaam op en prikkelen het lichaam tegelijkertijd om zelf het nodige bot aan te maken.

Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt Pamela Habibovic van het Merln Institute voor Technology-inspired Regenerative Medicine in Maastricht in het programma 1 op 1 van WijLimburg TV.

Pamela werd 41 jaar geleden geboren in Tuzla (Bosnië-Hercegovina), woont in Utrecht en werkt op de Brightlands Maastricht Health Campus. Aan presentator Maurice van der Linden toont zij haar inspirerende werkomgeving en vertelt de hoogleraar wat ze met Angela Merkel en met de Filipijnen heeft.

 

Lees meer op de website van Brightlands