Video: Hoe gezond is onze voeding?

© 50

In het programma 1op1 van WijLimburg TV staat de mens achter het werk centraal. In een vraaggesprek wordt de kijker meegenomen naar het werk van de gast en krijgen we een blik achter de schermen van zijn of haar privéleven.

Lukraak iets op de verpakking van een voedingsmiddel roepen over de vermeende gezondheid van het betreffende product mogen producenten niet meer. Gezondheidsclaims moeten zijn gebaseerd op onomstotelijk bewijs.

Bij het Food Claims Centre in Venlo doen ze wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Voedingswetenschapper Alie de Boer, verbonden aan de Maastricht University Campus Venlo en aan het Food Claims Centre Venlo, beweegt zich op het snijvlak van voedingswetenschap en recht. Zij onderzoekt onder meer voor producenten van voedingsmiddelen welke gezondheidsclaims zij aan hun product kunnen verbinden.

Alie de Boer, 29 jaar geleden geboren in Friesland, vertelt uitgebreid over haar vakgebied in het programma 1 op 1 van WijLimburg TV. Bijvoorbeeld over de dilemma’s die ze in haar werk tegenkomt en over het feit dat we nog heel veel níet weten over voeding. Tegen presentator Maurice van der Linden verklapt zij ook wat zij heeft met André Rieu en met de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Lees meer op de website van Brightlands