Lagere opkomst bij DNA-afname zondag

Print
Lagere opkomst bij DNA-afname zondag

Afbeelding: Stefan Koopmans

Landgraaf - Op de tweede dag van het grootscheepse DNA-verwantschapsonderzoek, zondag 25 februari, is van 983 mannen wangslijm afgenomen. Dat is een stuk minder dan de geplande 1250, en ook een stuk minder dan zaterdag, liet de politie maandag weten.

Nog tot en met 18 maart wordt DNA afgenomen in het onderzoek naar de moord in 1998 op de 11-jarige Nicky Verstappen. Daarvoor hebben al 17.500 mannen een uitnodiging gekregen. Nog eens 4000 krijgen vanaf dinsdag een uitnodiging in de bus. Het afstaan van DNA gaat op vrijwillige basis. Wie niet wil, hoeft niet te komen.

Kleine terugval
Zaterdag, op de eerste dag van het onderzoek, meldden zich 1225 mannen. In vergelijking met zaterdag spreekt de politie van ,,een kleine terugval'' op zondag. "Geen reden voor zorg", lichtte woordvoerder Dick van Gooswilligen van de politie maandag toe.

Lees ook: Ze voelen allemaal mee met familie Verstappen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →