Lagere opkomst bij DNA-afname zondag

Print
Lagere opkomst bij DNA-afname zondag

Afbeelding: Stefan Koopmans

Landgraaf - Op de tweede dag van het grootscheepse DNA-verwantschapsonderzoek, zondag 25 februari, is van 983 mannen wangslijm afgenomen. Dat is een stuk minder dan de geplande 1250, en ook een stuk minder dan zaterdag, liet de politie maandag weten.

Nog tot en met 18 maart wordt DNA afgenomen in het onderzoek naar de moord in 1998 op de 11-jarige Nicky Verstappen. Daarvoor hebben al 17.500 mannen een uitnodiging gekregen. Nog eens 4000 krijgen vanaf dinsdag een uitnodiging in de bus. Het afstaan van DNA gaat op vrijwillige basis. Wie niet wil, hoeft niet te komen.

Kleine terugval
Zaterdag, op de eerste dag van het onderzoek, meldden zich 1225 mannen. In vergelijking met zaterdag spreekt de politie van ,,een kleine terugval'' op zondag. "Geen reden voor zorg", lichtte woordvoerder Dick van Gooswilligen van de politie maandag toe.

Lees ook: Ze voelen allemaal mee met familie Verstappen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen