Horeca blij met aanvraag Werelderfgoedstatus

Print
Horeca blij met aanvraag Werelderfgoedstatus

Afbeelding: Harry Heuts

Raren / Gulpen - De horeca in het Heuvelland juicht het voornemen toe om het Heuvelland voor te dragen voor de Unesco Werelderfgoed-lijst.

Dat schrijven Koninklijk Horeca Maastricht en Heuvelland en Koninklijk Horeca Vaals in een brief aan de gemeenten Vaals, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem. Ze zijn bereid om steun te bieden in de vorm van een aanbevelingsbrief, verhalen van ondernemers, foto’s of andere inhoudelijke input.

Werelderfgoed
Deze drie gemeenten én de VVV Zuid-Limburg hopen dat het ministerie van Cultuur het Heuvelland wil voordragen voor de Werelderfgoedstatus. Op zijn vroegst in 2024 kan de Unesco dan een definitief besluit nemen. De VVV hoopt door de status meer buitenlandse toeristen te trekken, en dan met name mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur-historie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →