Club Alla in Maastricht gaat nooit meer open

Print
Club Alla in Maastricht gaat nooit meer open

Alla-eigenaar Fred Leenders in de Leliestraat. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Club Alla, het roemruchte nachtcafé voor studenten in Maastricht, wordt niet meer geopend. In plaats daarvan wil pandeigenaar Jan Cremers in de Leliestraat achttien studio's voor studenten bouwen.

Hij heeft daartoe inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend.

Inval
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake besloot in oktober vorig jaar om het nachtcafé voor een jaar te sluiten, nadat tijdens een grote politie-inval cocaïne, softdrugs en boksbeugels waren aangetroffen. Uitbater Fred Leenders, die de uitgaansgelegenheid ruim een kwarteeuw geleden opende, vocht die maatregel vervolgens vergeefs aan bij de voorzieningenrechter, en stelt nu dat verder procederen kostbaar, maar vooral zinloos is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen