Vrijescholen Roermond mogelijk bij elkaar

Print
Vrijescholen Roermond mogelijk bij elkaar

Afbeelding: iStock

Gaat Vrijeschool Christophorus in Roermond de zolder verbouwen tot lokalen óf toch intrekken bij middelbare school Broekhin die al een vrijeschool voor voortgezet onderwijs heeft?

Het zijn de twee opties die nu onderzocht en berekend worden, bevestigt de Roermondse wethouder Ferdinand Pleyte (D66, Onderwijs).

"De vrijeschool is populair en groeit tegen de krimp in. We proberen voor het ruimtegebrek in deze basisschool een oplossing te vinden vóór de start van het nieuwe schooljaar.

Wachtlijsten
Lizet Cobben, directeur van Christophorus, voorziet dat ze in augustus een derde kleuterklas nodig heeft waar nu echt geen ruimte voor is. "We proberen zo lang als het kan kinderen toe te laten en geen wachtlijsten te krijgen. Mijn grootste wens is intrekken bij Broekhin omdat daar ook het voortgezet onderwijs van de vrijeschool zit. Dan kunnen we op één locatie al ons vrijeschoolonderwijs aanbieden."

Of er ook genoeg plaats is in het gebouw van Broekhin, wordt nu bekeken, zegt waarnemend directeur Bert Martens van Broekhin. "Twee jaar geleden kon het niet.  Als waarnemer moet ik nu  inventariseren hoe de situatie eind dit schooljaar zal zijn."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen