Mies Bouwman overleden

Print
Mies Bouwman overleden

Afbeelding: ANP

Tv-coryfee Mies Bouwman is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de familie.

De televisiester was van het allereerste begin van de televisie in 1951 omroepster van de allereerste televisieavond van de KRO. Ze opende haar uitzending vaak met de woorden 'Dag lieve mensen'. Later werkte ze voor de AVRO en de VARA. 

RTL Boulevard sprak met een woordvoerder van de familie. ,,Ze was niet ziek, maar wel wat grieperig en daarvoor is ze naar het ziekenhuis gegaan. Daarna mocht ze weer naar huis. Haar familie was bij haar toen ze haar laatste adem uitblies."

Sinterklaas
Bouwman presenteerde ook 25 jaar de intocht van Sinterklaas. In 1993 werd zij door koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook kreeg ze haar eigen televisiepraatprogramma Mies. 

Bouwman kreeg verschillende onderscheidingen voor haar televisiewerk. Zo ontving ze in 1962 de Ere Zilveren Nipkowschijf en in 2009 kreeg ze Gouden Televizier Oeuvre Ring (2009).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →