Eerste vouwbare telefoon is een feit (en hij is niet van Apple)

Print

Afbeelding: ZTE Mobile Devices

Voor vernieuwing in de wereld van smartphones kijken we meestal naar Apple en Samsung, máár dit keer is het ZTE die op het Mobile World Congress voor een grote verrassing zorgt. Het Chinese bedrijf ontwikkelde een vouwbare telefoon met twee schermen.

Tot 1 maart vindt in Barcelona het Mobile World Congress plaats, waar merken vol trots hun nieuwigheden presenteren. Zo liet Samsung er voor het eerst de langverwachte S9 en de S9+ zien. Ook de wat onbekendere merken hebben iets om te laten zien. Zoals een telefoon die je dubbel kan vouwen.

 
Axon M
Het toestel is door ZTE de ‘Axon M’ gedoopt en is in feite een smartphone met twee schermen. Je kunt ze boven of naast elkaar plaatsen, maar ook een van de twee achterover vouwen als een soort omgekeerde schelp.

Of de mogelijk tot vouwen echt praktisch is, moet blijken. De twee schermen moeten efficiënter multitasken mogelijk maken. Je kunt op deze manier verschillende functies splitsen, waardoor je met het ene scherm foto’s kunt maken en die je dan op het andere scherm kunt bewerken. Met de camera van 20 megapixels en 4GB aan RAM moet dat ook behoorlijk lukken.

Batterij 
Toch zijn er ook wel wat nadelen verbonden aan het toestel. De twee schermen vreten energie, en dat vraagt om een krachtige batterij. En dat mag dan ook wel wat wegen: het ding is 230 gram zwaar en 12,2 mm dik. Het zal waarschijnlijk niet meevallen om een handige beschermhoes te vinden.

En niet onbelangrijk: het prijskaartje is fors. Hier is het toestel nog niet te koop, maar in de VS gaat hij voor 725 dollar (zo’n 590 euro) over de toonbank.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →