Verstappen blij met nieuwe wagen: dit is goede stap vooruit

Print
Verstappen blij met nieuwe wagen: dit is goede stap vooruit

Afbeelding: ANP

Max Verstappen, die dinsdag voor Aston Martin Red Bull Racing voor het eerst gaat testen in Barcelona, vindt dat de nieuwe RB14 een 'goede stap vooruit' is. Dat zegt de coureur in een interview op zijn eigen website.

"Het voelde allemaal prima aan. We hebben niet veel grote problemen gehad. De RB14 is een goede stap vooruit. Daar ben ik blij mee", aldus Verstappen, die nog niet met de wagen heeft gereden. 

Windtunnel
Wel zijn de eerste cijfers uit de windtunnel bekend en die zijn gebruikt voor de simulator.  Verstappen heeft eveneens met de halo op de auto getest, de nieuwe cockpitbeveiliging. De Limburger zegt er inmiddels aan gewend te zijn, maar vindt het verre van ideaal.

Halo
"Je hebt zo’n ding in het midden, dus daar moet je een beetje omheen kijken. Als je dicht bij zo’n paal zit, gaan je ogen er natuurlijk wel een beetje omheen kijken. Dan heb je toch een beetje een waas in het midden van je gezicht. Het is niet ideaal, maar ik denk dat we even moeten kijken hoe het gaat als het wat donkerder is, zoals in Singapore of Bahrein. Of met veel hoogteverschil."

Eerste indruk
Verstappen noemt de eerste indruk van de wagen bij het testen belangrijk. "Ik verwacht dat je na één dag al enigszins weet of de auto een goede of moeilijke balans heeft. Je moet vanuit je gevoel rustig opbouwen en niet meteen vol gas gaan, dat gaat ook niet. Je moet toch allerlei dingen testen in het begin, dus je bouwt de snelheid normaal gezien ook rustig op. Het is tenslotte de eerste dag. Van vorig jaar weet je wel hoe de auto reageert, dus ik denk dat het niet heel nieuw zal aanvoelen."

Invloed
Verstappen zegt invloed te hebben gehad  aan wat er aan de auto is veranderd ten opzichte van vorig jaar. "Je vertelt wat de problemen met de vorige auto waren en die probeer je natuurlijk op te lossen. Dan is het natuurlijk aan de designers om te kijken waar ze dat willen gaan doen. Ik vertel simpelweg wat de mankementen van het vorige jaar waren en waar we beter kunnen. Op sommige circuits heb je bijvoorbeeld te veel onderstuur en op andere weer te veel overstuur, dat soort dingen. Je probeert dat dan natuurlijk met de nieuwe auto wat beter voor elkaar te krijgen."

Kou
Verstappen baalt een beetje van de huidige kou in Barcelona. "Je krijgt dan namelijk heel moeilijk de banden op temperatuur. Ook is met het nieuwe asfalt de bandenslijtage gering, daarom is het deze week nog niet ideaal. Vorig jaar was het weer iets beter, nu is het wel heel koud. Van de andere kant ga je in de winter wel wat harder. Het is frisser, dus de motor hoeft minder hard te werken."

Over de nieuwe kleurstelling van de RB14 is Verstappen wel tevreden. "Ik vind deze versie mooier dan net na de presentatie." Maar zo zegt hij: "Uiteindelijk maakt het mij ook niet zoveel uit hoe de auto eruit ziet, als hij maar snel is!"