Celstraf geëist voor amok in asielzoekerscentrum

Print
Celstraf geëist voor amok in asielzoekerscentrum

Het azc in Overloon. Afbeelding: De Gelderlander

Tegen een 26-jarige Syriër die eind mei 2016 amok maakte in het azc in Overloon is maandag drie maanden celstraf geëist, waarvan twee voorwaardelijk.

De man sloeg zichzelf met een ijzeren bak een weg door de gesloten deuren van het administratiekantoor van het asielzoekerscentrum. in Overloon.

Justitie vindt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging van drie medewerkers, die zichzelf doodsbang in het kantoor hadden opgesloten.

Baby
De asielzoeker eiste op hoge toon een tolk. De medewerkers van het azc vonden de man nogal boos en dwingend en zeiden dat hij eerst maar eens op een respectvolle manier moest vragen wat hij wilde. De verdachte ging volgens een medewerkster daarop door het lint. Buiten sneed hij zichzelf met een mes. De Syriër ging met dat mes rakelings langs zijn eigen baby, die werd gedragen door zijn vrouw.

De uitspraak is over twee weken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →