Hippe hotspot voor jongeren in Venlo, Weert en Heerlen

Print
Hippe hotspot voor jongeren in Venlo, Weert en Heerlen

Afbeelding: iStock

Het idee van Daphne Hermans uit Horst om de saaie Limburgse binnensteden aantrekkelijk te maken voor jongeren wordt verwezenlijkt in Venlo, Weert en Heerlen.

In deze steden moeten hippe ontmoetingsplekken voor jongeren komen. Dat werd maandagavond bekend gemaakt op het Retail Innovatie Festival in Roermond.

Hermans won in december deze door de provincie uitgeschreven prijsvraag Challenge X. Want op het provinciehuis kwamen ze er niet uit: hoe maak je nu die veelal saaie, halflege binnensteden hip en bruisend zodat ook jongeren er weer te vinden. Vraag het de jongeren zelf, bedachten gedeputeerde Hans Theunissen en mkb-Limburg.

Chillen
Daphne Hermans, die op die moment promotieonderzoek doet, wil in die binnensteden "hippe hotspots waar jongeren chillen of een kop koffie drinken, waar zzp’ers werken en studenten studeren. Zonder dat ze zich opgejaagd voelen omdat ze elk uur iets moeten bestellen." Ze denkt verder aan gratis wifi en voldoende oplaadpunten voor laptops en telefoons. En oh ja, de prijzen mogen natuurlijk niet te hoog zijn.

Invulling
Samen met jongeren en ondernemers uit Venlo, Weert en Heerlen wordt de komende tijd overleg gevoerd over de precieze invulling. Mkb-voorzitter Monique Princen is in elk geval heel tevreden over de uitkomst. "Als we de realisatie van deze ontmoetingsruimte kunnen combineren met het invullen van leegstand, slaan we twee vliegen in één klap."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →