Gevonden lichaam in water Den Haag is Orlando (17)

Print
Gevonden lichaam in water Den Haag is Orlando (17)

Afbeelding: Privébezit

Het lichaam dat in het water nabij de Rijswijkse Waterweg in Den Haag is gevonden, is de vermiste Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam.

Het politiebootje cirkelde al een tijdje op één plek, vlakbij het Böttgerwater waar Orlando zou zijn afgezet. Om twintig over acht is een lichaam uit het water getild en naar de kant gevaren. Iets voor negenen arriveerden de schouwartsen. Het eilandje in het water gaan ze maandagnacht bewaken voor nader onderzoek.

Duikers zochten eerder in het water aan het nabijgelegen Böttgerwater, waar Orlando vorige week zondag zou zijn afgezet door zijn internetdate. De politie hield zondagavond een passantenonderzoek in Ypenburg. Dat leverde tien tips op. 

De 17-jarige Orlando liep vorige week op zondagavond van Rotterdam naar Schiedam om een man te bezoeken die hij kende via de homo-datingapp Grindr. Zij hadden al eens eerder met elkaar afgesproken. Orlando bleef dit keer maar kort, na amper een uur gaf zijn date hem twintig euro voor de terugreis. Dat heeft de man verklaard tegenover de politie.

Orlando pakte echter niet de trein naar huis, maar naar Den Haag. Daar had hij de tweede date van die avond. Zijn beste vriendin Noha, de woordvoerder namens de familie, vindt dat raar en opvallend. "Orlando had weliswaar vaker dates, maar nog nooit twee op één dag. Ik vertrouw het daarom niet, ben bang dat er een verband is."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →