Forse groei aantal bezoekers Maastricht in 2017

Print
Forse groei aantal bezoekers Maastricht in 2017

Afbeelding: ANP

De groei van de toeristische sector in Maastricht zet door. In 2017 steeg het aantal bezoekers met 13,8 procent.

Het aantal overnachtingen in Maastricht nam de eerste 11 maanden van vorig jaar met 11,2 procent toe ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit cijfers tot de maand december van het CBS en gegevens van de gemeente, die de toeristenbelasting int.

Magisch
"Daar moet de drukke decembermaand met het winterevenement Magisch Maastricht nog ­bijkomen", zegt directeur Lars Flinkerbusch van Maastricht Marketing.

Na een constante groei de afgelopen jaren stagneerde de groei van de kamerbezetting van de Maastrichtse hotelsector in 2017. "Wel was er een hogere gemiddelde kamerprijs per nacht. Volgens mij komt dit doordat er in 2017 veel nieuwe hotelkamers bijgekomen zijn. Daarnaast zit de groei ook bij kleinere hotels en Airbnb-concepten", aldus Flinkerbusch.

Media
Het succes van de stad meet hij ook af aan de grote interesse van media. "Nieuwe initiatieven en doelgerichte campagnes hebben vorig jaar geleid tot talloze nationale en internationale publicaties met een PR-waarde van 15,4 miljoen euro."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →