Forse groei aantal bezoekers Maastricht in 2017

© ANP

De groei van de toeristische sector in Maastricht zet door. In 2017 steeg het aantal bezoekers met 13,8 procent.

Wiel Beijer

Het aantal overnachtingen in Maastricht nam de eerste 11 maanden van vorig jaar met 11,2 procent toe ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit cijfers tot de maand december van het CBS en gegevens van de gemeente, die de toeristenbelasting int.

Magisch"Daar moet de drukke decembermaand met het winterevenement Magisch Maastricht nog ­bijkomen", zegt directeur Lars Flinkerbusch van Maastricht Marketing.

Na een constante groei de afgelopen jaren stagneerde de groei van de kamerbezetting van de Maastrichtse hotelsector in 2017. "Wel was er een hogere gemiddelde kamerprijs per nacht. Volgens mij komt dit doordat er in 2017 veel nieuwe hotelkamers bijgekomen zijn. Daarnaast zit de groei ook bij kleinere hotels en Airbnb-concepten", aldus Flinkerbusch.

MediaHet succes van de stad meet hij ook af aan de grote interesse van media. "Nieuwe initiatieven en doelgerichte campagnes hebben vorig jaar geleid tot talloze nationale en internationale publicaties met een PR-waarde van 15,4 miljoen euro."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee