Veel Limburgse gemeenten innen nog steeds hondenbelasting

Print
Veel Limburgse gemeenten innen nog steeds hondenbelasting

Afbeelding: iStock

Hoewel landelijk steeds minder gemeenten hondenbelasting heffen, blijft het in de provincie Limburg nog een veelgebruikt belastinginstrument. Van de 35 Limburgse gemeenten, heffen er 30 hondenbelasting.

Dit jaar heffen in totaal 239 Nederlandse gemeenten hondenbelasting, zo'n 63 procent van alle gemeenten, blijkt uit cijfers van het CBS. In 2014 ging het nog om zeventig procent van de gemeenten. Maar die trend gaat aan Limburg voorbij. Alleen in Onderbanken, Horst aan de Maas, Bergen, Venray en Peel en Maas hoef je geen hondenbelasting te betalen. Opbrengsten
Brunssum verwacht dit jaar per inwoner de grootste opbrengst uit hondenbelasting. Het komt neer op 10,98 euro per inwoner. Brunssum heft 73,68 euro voor de eerste hond en 147,36 voor een tweede hond. Voor iedere volgende hond wordt 294,72 euro belasting gerekend.

De laagste inkomsten worden verwacht in Nuth (2,63 euro per inwoner). Daar betaalt een hondenbezitter 20 euro voor de eerste, 46 euro voor de tweede en 63 euro voor iedere volgende hond.

Alle tarieven zijn hier te vinden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje