Verstappen na problematische ochtend terug op de baan

Print
Max Verstappen reed dinsdagochtend slechts één ronde door een brandstoflekkage, maar na de lunchpauze heeft de Red Bull-coureur de pitbox dan toch verlaten.

Verstappen reed in de ochtendsessie slechts één ronde, waarna hij door het team weer naar binnen werd geroepen. Het duurde vervolgens uren voordat zijn team de problemen had verholpen. Even voor 13:00 uur reed Verstappen zijn nieuwe RB14 het circuit van Catalunya weer op. 

De RB14 is de bolide waarmee Red Bull Racing dit seizoen een serieuze gooi wil doen naar het wereldkampioenschap.

Beloning
Verstappen won vorig jaar twee Grands Prix tegen het einde van het seizoen. Het was de beloning van een jaar waarin hij veel tegenslag kende en vaak uitviel met een haperende motor. Renault is ook dit jaar de leverancier en heeft een betrouwbare krachtbron met meer vermogen toegezegd.

De Australiër Daniel Ricciardo mocht maandag als eerste de Red Bull testen en hij was redelijk tevreden. Hij voltooide zonder problemen 105 rondjes en was ook nog eense de snelste, maar dat zegt vrij weinig in de koude omstandigheden.

Testen
De tien teams krijgen in totaal acht dagen om hun auto's te testen voor de eerste echte race begint. Dat is op 25 maart de Grote Prijs van Australië in Melbourne. Red Bull maakte vorig jaar tijdens de testraces geen geweldige indruk en zag dat Mercedes en Ferrari flink sneller waren. De geslaagde test van Ricciardo op de eerste testdag is een hoopgevend teken voor komend jaar.