Kat overleeft rit onder motorkap van Brabant naar Limburg

Print
Kat overleeft rit onder motorkap van Brabant naar Limburg

De kleine verstekeling. Afbeelding: Facebook

Baexem - Een kat heeft afgelopen week een hachelijke rit onder de motorkap van een auto overleefd. In Baexem werd het beestje, dat onder de motorolie zat, ontdekt.

De automobilist was afgelopen zaterdag vanuit Brabant naar Limburg gereden toen hij tussen Weert en Roermond vreemde geluiden uit de motor hoorde komen. Bij een garage in Baexem bleek dat de kleine verstekeling daar de oorzaak van was.

Klem
"Toen de motorkap open ging bleek dat hij geen autopech had, maar dat er een dier klem zat in zijn wagen", vertelt Miriam Moonen van het autobedrijf tegen Omroep Brabant. "We stonden er met vier man op te kijken en opeens zag iemand de vacht van een dier."

Paniek
"Het beestje zat klem tussen het motorblok en de bodemplaat van de wagen. We hebben haar meteen gevangen, want ze was zo in paniek. Ik was bang dat ze zo onder een voorbijrijdende auto zou lopen."

De dierenambulance heeft zich over het beestje ontfermd en het verblijft momenteel in een dierenopvang in Weert. Het baasje heeft zich ondanks een grote speurtocht op Facebook nog niet gemeld. De kat is ook niet gechipt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →