Zakenbank NIBC stapt in Solarus Venlo

Jacko D Agnolo, algemeen directeur van Solarus Sunpower BV in Venlo

Jacko D Agnolo, algemeen directeur van Solarus Sunpower BV in Venlo© Lé Giesen

De Haagse zakenbank NIBC heeft een belang genomen in Solarus, een in Venlo zetelende ontwikkelaar en producent van innovatieve zonnecollectoren.

Redactie

Over de grootte van het belang doen beide bedrijven geen mededelingen. Wel zegt Solarus dat met de financiële injectie "het bedrijf goed is toegerust voor de internationale opschaling (groei) van de activiteiten.”

ZonnesystemenDe ‘hybride’ zonnesystemen van Solarus produceren zowel warmte als elektriciteit en leveren daarmee drie keer zoveel energie als traditionele zonnepanelen die alleen maar elektriciteit opwekken. Frans van der Harst van NIBC verklaart dat Solarus een "doordachte en beproefde technologie heeft.”

Ook heeft het bedrijf volgens hem aangetoond "dat zonne-energie aanzienlijk beter benut kan worden dan tot op heden gebeurt. We vinden Solarus een mooi voorbeeld van een kansrijke scale-up (snelle groeier) in de Nederlandse maakindustrie.”

VerwachtingSolarus heeft grote ambities. Vorig jaar sprak Leen Zevenbergen, CEO van de holding Solarus Sunpower Holding BV, in De Limburger de verwachting uit dat de omzet binnen vijf tot zeven jaar naar 1 miljard euro zou kunnen stijgen. In een persbericht van het bedrijf is nu sprake van een omzetverwachting voor 2018 van 10 miljoen euro en "in de jaren erna moet de omzet sterk groeien naar enkele honderden miljoenen euro.”

Solarus begon in 2006 als een spin-off van een onderzoeksafdeling van het Zweedse energieconcern Vattenfall en vestigde zich in 2015 in Venlo.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee