Kerkradenaar zocht met 190 kinderen contact voor webcamseks

Print
Kerkradenaar zocht met 190 kinderen contact voor webcamseks

Afbeelding: iStock

De 54-jarige Angelo O. uit Kerkrade heeft volgens de politie in vijf jaar tijd naar schatting 190 - vaak heel jonge - meisjes via internet benaderd voor webcamseks.

De contacten kwamen tot stand via een computerspel waarbij de spelers chatten en de webcam gebruiken. In zeker twaalf gevallen zou het hem zijn gelukt om kinderen voor de camera seksuele handelingen te laten verrichten. Van die zaken is aangegifte gedaan en hiervoor wordt O. vervolgd. 

Roofdier
"Deze man heeft als een roofdier gejaagd op heel jonge kinderen," zei officier van justitie Annemarie Kemp dinsdag voor de rechtbank in Roermond tijdens een tussentijdse zitting. De jongste vermeende slachtoffers, die O. tussen 2011 en 2016 heeft benaderd, waren pas zes jaar. In een aantal gevallen verleidde de Kerkradenaar tienermeisjes van twaalf tot zestien jaar.  

Inloggegevens
Angelo O. gebruikte voor de vermeende seksuele misdrijven de identiteit en de inloggegevens van zijn destijds nog minderjarige zoon. De jongen is daardoor enige tijd verdachte geweest in het onderzoek. Hij bleek onschuldig te zijn en heeft aangifte gedaan tegen zijn vader wegens identiteitsfraude. Angelo O. heeft bij de politie verklaard dat hij de kinderen alleen heeft benaderd om de dagelijks sleur in zijn leven te doorbreken.

Hij zei dinsdag voor de rechtbank dat hij veel te ver is gegaan. "Ik heb onderschat wat de impact voor de kinderen is geweest. Ik wil oprecht mijn spijt uitspreken”.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →