Broers S. staan tegelijk terecht in verschillende zaken

Print
Broers S. staan tegelijk terecht in verschillende zaken

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Terwijl Karim S. voor de Maastrichtse rechtbank 24 jaar cel tegen zich hoorde eisen voor zijn rol in de zaak van de shishabar, moest zijn broer Hisham ‘Shouf’ S. terechtstaan voor brandstichting, inbraken en diefstal met geweld.

Grote verschil tussen de 25-jarige Karim en zijn 33-jarige broer is dat de eerste vastzit en de tweede al sinds april vorig jaar voortvluchtig is.

Wraak
Als het aan officier van justitie Haenen ligt, gaat Hisham acht jaar de cel in. Hij heeft een strafblad van 25 pagina’s, is een gevaar voor de samenleving en moet nodig behandeld worden. "Hij neemt wraak op mensen die tegen hem hebben getuigd. Hij heeft gedreigd een handgranaat aan de deur te hangen en de politie neer te schieten. Tbs zou op zijn plaats zijn”, zei Haenen

Gerschorst
Ook S.’ advocaat Szymkowiak heeft geen positief beeld van zijn cliënt. Vorig jaar maart is diens voorlopige hechtenis geschorst onder de voorwaarde dat hij zich zou blijven melden en behandelen. Sinds april heeft justitie echter niets meer van hem vernomen. "U bent gefopt door de schorsing”, hield Szymkowiak de rechtbank voor, "maar ik ook. Ik heb hem echt geloofd dat hij zijn leven wilde beteren. Het doet me verdriet en pijn dat het zo snel weer is misgegaan. Is het kwade opzet? Komt het door zijn verslaving? Ik weet het niet.”

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →