Corendon maakt al winst op MAA en vliegt ook in winter

© Annemiek Mommers

Touroperator Corendon maakt dit zomerseizoen al winst op Maastricht Aachen Airport, daar waar eerder rekening werd gehouden met een miljoenenverlies om eerst vaste voet op Limburgse bodem te krijgen.

Frans Dreissen

Van de oorspronkelijk 70.000 stoelen zijn er al 40.000 verkocht. Reden om het aantal vluchten en bestemmingen deze zomer uit te breiden naar 29 vluchten per week, 17 bestemmingen en in totaal 100.000 stoelen.

DoopDat zei oprichter Atilay Uslu dinsdag tijdens de doop van het vliegtuig dat het hele seizoen op MAA zal worden gestationeerd. Het vliegtuig draagt de naam ‘Pride of Limburg’ en maakt op 20 april zijn eerste vlucht om 6.00 uur richting Kreta.

Gambia/EgypteVerder kondigde Uslu aan om ook in het winterseizoen (1 november-begin april) te gaan vliegen vanaf de luchthaven in Beek. Er worden wekelijks gevlogen naar Banjul in Gambia en Hurghada in Egypte; telkens twee keer per week. Ook hiervoor wordt een Corendon-toestel gestationeerd op de luchthaven.

Uslu zegt verrast te zijn door het succes van zijn onderneming op MAA. Met nog veel potentie van vakantiegangers uit België en buiten de provincie Limburg, denkt hij het vakantieaanbod vanuit Beek de komende jaren gestaag te kunnen uitbreiden.

SmetHet doopfeestje van de ‘Pride of Limburg’ werd de afgelopen overschaduwd door kritische geluiden uit politiek linkse hoek. Uslu spreekt over ‘een klein smetje’. "Het is jammer dat wij onderdeel zijn van een politieke discussie. Hadden de critici mij gebeld, dan hadden wij de inauguratievlucht wellicht niet gemaakt.”

Het verwijt van een uitnodiging voor een ‘snoepreis’ weerhield zo’n tien Statenleden van VVD, CDA en PVV er niet van om de 20 minuten durende rondvlucht boven Limburg mee te maken. Ook van de partij waren Tweede Kamer-lid Dion Graus en oud-senator René van der Linden. Zij spraken van een weloverwogen besluit. ‘Er is in Provinciale Staten over gediscussieerd en het mag. Een uitnodiging van een belangrijk bedrijf voor Limburg sla je niet af’, was de eensluidende mening.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee