Echtgenote opgepakte huisarts doet aangifte

Print
Echtgenote opgepakte huisarts doet aangifte

Foto ter illustatie. Afbeelding: iStock

In de zaak rond de van moord verdachte huisarts G.W. uit Maastricht is aangifte gedaan tegen (ex)-personeel van zorginstelling Martha Flora.

Volgens Karin Schepers, de advocate van Angelika (vrouw van de huisarts), is sprake van schending van het medisch geheim. Schepers: "Er is medische informatie gedeeld. Dat is wettelijk verboden. De informatie bevat ook nog eens onjuistheden."

Klacht
Schepers heeft bij Martha Flora ook een klacht ingediend over financiële gegevens die op straat kwamen te liggen.

"Martha Flora stelt dat een langlopend conflict bestaat over betaling voor de genoten zorg. Daarover zijn in de media mededelingen gedaan. Ik vind dat niet kies. Er is wel degelijk contact geweest over de betalingen, maar niet met de huisarts. Die is geen partij in het financiële aspect. Bovendien heeft cliënte pas onlangs de eerste sommatie ontvangen.”

Lees ook: Van moord verdachte Maastrichtse huisarts blijft in de cel

Aan Martha Flora is volgens Schepers inmiddels ook medegedeeld dat "de vordering niet correct is. Er zijn tussen zorginstelling en de Franse voogd afspraken gemaakt over financiën. Het is zelfs zo dat niet Martha Flora een vordering op cliënte heeft, maar cliënte op de zorginstelling.”

Aangifte
Angelika reageert via de advocaat ook op de media-aandacht. "Ze vindt het vreselijk dat het overlijden, de diagnose van haar moeder en de financiële afwikkeling op deze wijze openlijk ter discussie worden gesteld.”

Lees ook: Van moord verdachte huisarts gearresteerd

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat aangifte is gedaan. De politie heeft de aangifte inmiddels overgedragen. Het OM kan nog niet zeggen of actie volgt.

Martha Flora reageerde niet op verzoek om commentaar.

Lees hier het complete interview met de echtgenote van de verdachte huisarts, die nog steeds rouwt om de dood van haar moeder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen