Ouders baby Hannah werken mee aan uitlevering

Print
Ouders baby Hannah werken mee aan uitlevering

Afbeelding: ANP

De ouders die maandag hun eigen baby vanuit Eersel ontvoerden en meenamen naar Duitsland zullen zich niet verzetten tegen uitlevering aan Nederland. De advocaten van vader Rowan S. en moeder Kim de L. hebben dat dinsdag laten weten.

De ouders en de baby werden maandagavond na een intensieve speurtocht op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim gevonden en aangehouden.

Zitting
In Duitsland was dinsdag een zitting over de uitlevering, aldus advocaat Hakima Frites van vader Rowan S. Meer kon ze niet zeggen. Ook over de motieven van de man om zijn zes maanden oude kindje, dat bij een pleeggezin woonde, mee te nemen, kan ze niks kwijt.

Mishandeling
Wel benadrukt ze dat haar cliënt zich niet herkent in het beeld dat in de media van hem wordt geschetst. Het babymeisje werd in oktober vorig jaar uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In het ziekenhuis werden bij haar gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. Haar ouders werden aangehouden wegens mishandeling, maar ook weer vrijgelaten. Zij ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →