Verstappen: 'We staan er beter voor dan vorig seizoen'

© ANP

Een brandstoflek, bittere kou en een spin na twintig rondjes op het Circuit de Catalunya, zo op het eerste oog leek de eerste testdag van Max Verstappen dinsdag in Barcelona niet echt geslaagd.

Hans Straus

Maar daar dacht de hoofdrolspeler zelf anders over na 67 ronden. "We hebben aardig wat rondjes kunnen rijden. Natuurlijk kun je met dit weer niet echt veel doen, maar de auto heeft zich goed gedragen.’’

Winters BarcelonaVerstappen zei eerder na de eerste test te kunnen zeggen of zijn RB14 een auto is die mee kan doen in de strijd om de wereldtitel, maar daar kwam de jonge Limburger van terug in het winterse Barcelona waar bij tijd en wijle sneeuw viel.

"We hebben net voor het eerst gereden op een gladde baan. Dan is het echt te vroeg om iets te zeggen over de kansen van de auto. We staan er in ieder geval beter voor dan vorig seizoen rond deze tijd. Dat ik als coureur net als het team blij ben met de prestaties van de nieuwe auto, zegt genoeg denk ik.’’

Verstappen reed dus 67 ronden, een stuk minder dan de 105 van Daniel Ricciardo een dag eerder. De snelste was Sebastian Vettel met de Ferrari in 1.19.673 op de voet gevolgd door de Mercedes van Valteri Bottas (1.19.976). Daar stelde Verstappen een 1.20.326 tegenover. "We zitten er echt bij", zei Verstappen daar nog over na zijn laatste run.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee