Björn Willunat nieuwe trainer Bevo-vrouwen

Print
Björn Willunat nieuwe trainer Bevo-vrouwen

Afbeelding: iStock

Björn Willunat uit Venlo wordt de nieuwe trainer van de vrouwenploeg van Herpertz Bevo Hc.

De 39-jarige coach tekent een eenjarig contract. Bevo staat voorlaatste in de eerste divisie en vecht nog voor lijfsbehoud. Willunat volgt Maurice Janssen op die na een seizoen vertrekt bij Bevo.

"Mijn taak is naast trainer van de vrouwenploeg ook de jeugdopleiding goed neer te gaan zetten. Van beide kanten bestaat de intentie om langer samen te werken", aldus Willunat.

Eredivisie
Bevo en de Venlonaar kiezen voor een lange termijn planning. "De uitdaging is om op den duur eredivisie te spelen. Er bestaat nu natuurlijk een kans dat Bevo degradeert naar de tweede divisie. Dat zou geen ramp zijn. Dan gaan we vanuit daar verder bouwen. Het  belangrijkste is dat de basis goed is en dat kost tijd."

Assistent-bondscoach
Willunat was eerder trainer bij Fortissimo, E&A Arnhem en HandbaL Venlo. Ook was hij in het verleden assistent-bondscoach bij Jong Oranje. Momenteel is de Venlonaar ook trainer op Handbalschool Valuascollege in Venlo. Als doelman stond Willunat lang bij HandbaL Venlo onder de lat. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →