Hardnekkige brand in onbereikbaar deel van de Peel

© Bert Janssen

© Bert Janssen

thumbnail:
thumbnail:

In de Peel op de grens van Limburg en Brabant woedt sinds ongeveer middernacht een lastig te bestrijden veenbrand.

Redactie

Het vuur werd rond middernacht door een voorbijganger ontdekt en woedt woensdagochtend nog steeds. Het gaat om een gebied van zo'n 20 hectare. De brand zou nog weken aan kunnen houden.

Brandweerkorpsen uit beide provincies houden de ontwikkeling van het vuur scherp in het oog. Bestrijden is moeilijk omdat het ontoegankelijk moerasgebied niet bereikbaar is voor de blusvoertuigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RookDe natuurbrand woedt in de Deurnesche Mariapeel, nog net op Brabants grondgebied maar niet ver van het Limburgse dorp Griendtsveen. Bewoners daar kunnen last hebben van de rook. Ook in de wijdere omgeving kan er rook en stank zijn. De brandweer meet continu de vrijkomende koolmonoxide.

AangestokenDe brandweer denkt dat het vuur is aangestoken omdat het is ontstaan in de omgeving van een wandelgebiedje. "Veen brandt niet vanzelf en er was ook geen bliksem", stelt hoofdofficier van dienst Thijs Verheul. Met een politiehelikopter is de omvang van de brand in kaart gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal