Derde LVO-directeur weg in twee maanden

Print
Derde LVO-directeur weg in twee maanden

Afbeelding: De Limburger

Directeur Guy de Munck van Porta Mosana en Sint-Maartenscollege in Maastricht stapt op. Hij vertrekt op 1 mei naar Heerlen waar hij rector wordt van havo, atheneum en gymnasium aan het Bernardinuscollege.

De Munck is de derde directeur die in heel korte tijd vertrekt binnen LVO-Maastricht. Vorige maand  moesten Johan Moes en Twan Wijnants opstappen. Zij stonden aan het hoofd van het vmbo in Maastricht, respectievelijk het vhbo (havo) aan het Bonnefantencollege.

Nieuw tijdperk
Het vertrek van De Munck na 23 jaar Porta Mosana (en diens voorloper Jeanne d'Arc) onderstreept dat LVO daadwerkelijk een nieuw tijdperk ingaat met daarin nieuwe mensen aan de leiding van de afzonderlijke scholen. De Munck was een van de grote pleitbezorgers van het domeinenplan, waar vijf jaar lang aan is getrokken tegen de zin in van ouders, leerkrachten en gemeenteraad. De Munck heeft alle personeel en ouders vandaag ingelicht maar daar niet bij aangegeven waarom hij vertrekt.

Loopbaan
Volgens LVO Maastricht ligt het initiatief voor De Muncks vertrek helemaal bij hemzelf en heeft het niet te maken met de nieuwe plannen voor de inrichting van het voortgezet onderwijs in Maastricht. "We zijn Guy bijzonder dankbaar voor 23 jaar deskundige inzet. Hij gaat een prachtige nieuwe uitdaging aan, een logische carrièrestap in zijn onderwijsloopbaan", zo reageert directeur Guido Beckers van LVO Maastricht.

Het management team van Porta Mosana stelt dat de school zich onder De Muncks leiding heeft genesteld in de top van Nederlandse scholen. Op Sint Maartens zijn diverse docenten de laatste jaren echter in aanvaring gekomen met De Munck.