Dag 11: Jesse van 9: ‘Ik wil wel minister-president worden’

Print
Hoezo is de jeugd niet geïnteresseerd in lokale politiek? En Jesse Classen dan? De 9-jarige Roermondenaar houdt naar eigen zeggen 'heel erg van verkiezingen'.

Voor school – Jesse zit in groep 6 van de Montessorischool – heeft hij een spreekbeurt gemaakt over de gemeenteraad.  Niet zo maar een spreekbeurt, maar een heuse film. Met enige hulp van papa Roland, maar Jesse toont zich in de film een volleerd journalist tijdens het interviewen van (kandidaat-)raadsleden en wethouder.  Die hij allemaal zelf benaderde. "Van eentje had papa nog het nummer, de ander was de moeder van een vriendje en van Jos van Rey heb ik het mailadres op internet gevonden.”

Pakje chocomel van Jos van Rey
Over de ontvangst heeft Jesse geen klagen. Van Jos van Rey kreeg hij een pakje chocomel en wethouder Marianne Smitsmans mocht hij in de raadzaal van Roermond bevragen.  Waarom de politiek en verkiezingen hem zo boeien vindt  hij "een beetje moeilijk om uit te leggen.” Maar boeien doet het. "Ik heb ook al twee werkstukken over Trump geschreven.” Over de Amerikaanse verkiezingsstrijd met Hillary Clinton en een over de moeizame verhouding tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Wethouder of minister-president?
Als Jesse moet kiezen tussen een journalistieke loopbaan of een carrière in de politiek wordt het dat laatste. Tja, en dan gaat-ie het liefst voor het hoogste. "Wethouder of minister-president? Dan denk ik toch minister-president. Het lijkt me wel hard werken."

Terug naar Wat beweegt Limburg