Festival Stereo Sunday niet langer gratis

Print
Festival Stereo Sunday niet langer gratis

Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Venlo - Het tweedaags festival Stereo Sunday in Venlo is niet meer gratis toegankelijk. De organisatie zegt entree te moeten heffen, omdat het voortbestaan van het festival anders in gevaar komt.

Stereo Sunday trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het Julianapark, maar merkt dat de weersomstandigheden van grote invloed zijn op de horeca-inkomsten van het festival. Van die inkomsten is het festival zwaar afhankelijk. "Dat maakt de toekomst van het festival onzeker. Twee festivaldagen reden zou zomaar het eind van Stereo Sunday kunnen betekenen", schrijft de organisatie in een verklaring

Kosten
De organisatie zegt tot nu toe jaarlijks aan dat scenario te zijn ontsnapt, maar merkt dat het door stijgende kosten voor het boeken van artiesten en het bouwen van grote podiumdecors dat het steeds moeilijker wordt. "Maar om er zeker van te zijn dat Stereo Sunday er in 2025 ook nog is moet het anders."

Korting
Bezoekers betalen voor de negende editie 17,50 euro voor een weekendticket en 12,50 voor een dagticket. Vroege kopers krijgen een korting van 5 euro op de koop van weekendkaartjes. De organisatie zegt daarmee nog steeds in de buurt van haar gratis oorsprong te blijven. Vergelijkbare dancefestivals vragen volgens de Stereo Sunday namelijk entreeprijzen vragen van 35 tot 80 euro.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje