Als elke stem telt: raadslid met griep opgehaald in Tirol

Print
Als elke stem telt: raadslid met griep opgehaald in Tirol

Afbeelding: iStock

Venlo - In totaal 18 uur zaten de Venlose wethouder Jos Teeuwen en CDA-fractievoorzitter Tom Verhaegh in de auto. Het reisdoel was Zuid-Tirol, waar het door griep gevelde CDA-raadslid Ruud Hermans opgehaald moet worden.

Hermans had dinsdagavond laten weten zich te ziek te voelen om zelfstandig de terugreis naar Venlo te maken. En zo dreigde het Blerickse raadslid het cruciale raadsdebat over de komst van negen windturbines bij Blerick te missen.

Vrije dag
Een beladen onderwerp waarover de gemeenteraad ernstig verdeeld is en dus iedere stem telt. "Ik had toch al een vrije dag ingeroosterd voor campagneactiviteiten, die activiteiten heb ik onmiddellijk verschoven", zegt Verhaegh.

Op tijd
Het CDA-duo vertrok dinsdagavond om 20:30 uur, reed wisselend de hele nacht door en kreeg de grieperige Hermans veilig en op tijd terug in Venlo voor de raadsvergadering.

Uiteindelijk bleek de lange autorit totaal overbodig, want in de raad van Venlo werd woensdagavond nog niet gestemd over de mogelijke komst van windturbines. 

Lees ook: Uitstel voor plan windmolens Boekend