Brandweer voorkomt uitbreiding Peelbrand met zwepen

© Politiehelikopter

Door optreden van Staatsbosbeheer en de brandweer is een uitbreiding van de brand in natuurgebied de Deurnese Peel voorkomen.

ANP

Vanaf een kade van het moerasgebied hebben medewerkers van Staatsbosbeheer vuur met zwepen uitgeslagen en aan de rand van het natuurgebied heeft de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag geblust.

Weken durenDe brand woedt sinds dinsdagavond tussen Liessel en Griendtsveen en is vermoedelijk door menselijk handelen ontstaan. Omdat de plek onbereikbaar is kan de brand nog weken duren.

VeenbrandVorig jaar woedde in het natuurgebied wekenlang een veenbrand. Deze keer gaat het om een bovengrondse brand, waarbij vooral pijpenstrootje (een grassoort), varens en boomstammen branden.

RookIn omliggende plaatsen zoals Liessel en Helenaveen kan er sprake zijn van stank en overlast door rook, zo waarschuwt de gemeente Deurne.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal