Ontgroening op hotelschool Maastricht loopt uit de hand

Print
Ontgroening op hotelschool Maastricht loopt uit de hand

Afbeelding: Commons Wikimedia

Een studentenvereniging van de Hotel Management School Maastricht is hard teruggefloten na een uit de hand gelopen introductieweekend, eind januari.

Het gaat om de Studentenvereniging Amphitryon, die verbonden is aan de hotelschool.

Opblaaspop
Volgens de ouders van drie eerstejaars ging het om een ordinaire ontgroening waarbij verbaal en fysiek geweld is gebruikt tegen ‘feuten’. Er zouden sekspelletjes met een opblaaspop zijn geweest en meisjes zouden zijn uitgescholden voor hoer en slet. Eén studente viel flauw. 

Een van de ouders zegt dat bij de bewusteloze studente nog voedsel in de mond is gepropt, maar volgens de school, die onderzoek heeft ingesteld naar de incidenten, klopt dat laatste niet. De school heeft de steun aan de studentenvereniging opgeschort.

Lees ook: Hotelschool vindt incidenten tijdens introductie onacceptabel

Duidelijk
"Dit is wat ons betreft volstrekt onacceptabel. We willen pas weer met Amphitryon samenwerken als er een verbeterplan op tafel ligt. Daarnaast hebben we duidelijk gemaakt dat bij een volgend incident verstrekkender maatregelen worden genomen", zegt Erwin Groenewold van de schooldirectie.

Voorzitter Matt Flipse van Amphitryon zegt dat "een deel van de verhalen klopt." Het bestuur van de studentenvereniging neemt de zaak volgens hem hoog op.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen