‘Focus moet terug op binnenstad van Venlo’

Print
‘Focus moet terug op binnenstad van Venlo’

Afbeelding: De Limburger

Een stadsmanager voor ondernemers Venlo. Het is een van de voorstellen van ondernemersvereniging Venlostad.com. "De focus moet weer terug op het koopcentrum Venlo", zegt voorzitter Toine Schreinemachers.

Het Venlose centrum zoekt een doel. Dat is de boodschap van ondernemersvereniging Venlostad.com. Die boodschap is al gedeeld met de gemeente Venlo en citymarketingorganisatie Venlo Partners. Niet geheel toevallig natuurlijk voor de verkiezingen en het moment dat Venlo Partners zoekende is naar een nieuwe directeur.

Verwaterd
Venlostad.com merkt dat na het behalen van de titel ‘beste middelgrote binnenstad’ in 2013-2015 er in feite geen beleid meer is gemaakt voor het Venlose koopcentrum. "Om die titel binnen te halen, was er samenwerking tussen ondernemers, gemeente en Venlo Partners. Alle partijen hadden een duidelijk doel. De titel was binnen en er was geloof in de binnenstad en in het idee dat we op dezelfde voet verder konden gaan. Om nu te constateren dat de rollen die ieder oorspronkelijk had, zijn verwaterd”, stelt Schreinemachers vast.

De voorzitter van Venlostad.com wijst erop dat er wel degelijk nieuwe projecten zijn opgepakt. "Maar dat waren allemaal afzonderlijke projecten voor bepaalde delen van het centrum. De samenhang ontbrak." 

Stip aan horizon
Zoals gezegd komt Venlostad.com met de boodschap in de aanloop naar de verkiezingen. "Wij vragen niet om financiële middelen, integendeel. Wij vragen aan de gemeente om een visie op de binnenstad en om kaders waaraan al die verschillende partijen zich kunnen optrekken. Want als de afgelopen jaren één ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat we met zijn allen een stip aan de horizon nodig hebben om iets voor elkaar te krijgen”, zegt Schreinemachers.

Venlostad.com komt al met een concreet plan: een citymanager die onder verantwoordelijkheid van de ondernemersvereniging valt. "We hebben in het verleden citymanagers gehad die onder de vlag van gemeente of Venlo Partners vielen, maar die zat dan vaak te zeer in het kamp van die organisaties", zegt Schreinemachers. "Wij willen een citymanager die verantwoording aflegt aan de ondernemers via het bestuur van Venlostad.com. Over de wijze van de financiering moet nog gesproken worden."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →