‘Één grote bouwput: studenten moesten in flat helm dragen’

Print
‘Één grote bouwput: studenten moesten in flat helm dragen’

Afbeelding: Johannes Timmermans

Eigenaar MVJ Vastgoed van de Maastrichtse Gemeenteflat heeft tientallen studenten die er wonen gecompenseerd voor verminderd huurgenot.

Het bedrijf is vijf maanden voordat de studenten hun tijdelijke woonruimte moesten verlaten, begonnen met de renovatie van de monumentale flat aan de Rooseveltlaan. Enkele studenten hebben een rechtszaak aangespannen tegen MVJ, voorheen Mulleners Vastgoed.

Ongevraagde overlast
Deze week heeft de kantonrechter bepaald dat de eigenaar alvast 1825 euro aan één student moet betalen. Dat is vijf keer de halve maandhuur. Het was opgedrongen ongevraagde overlast, aldus de rechter.

Advocaat Hajko Haakjan van de student: "Het was een grote bouwput. Studenten is geadviseerd een bouwhelm te dragen.”

Schikking
Renzo Goessens van MVJ zegt dat de werkzaamheden noodzakelijk waren en niet konden ­wachten. MVJ heeft daarnaast met enkele tientallen oud-bewoners een schikking getroffen. Die hebben diverse bedragen van enkele honderden euro’s aan huur teruggekregen. Goessens schat dat in totaal 20.000 euro is uitgekeerd aan de studenten.

Hij vindt het vervelend dat de flatbewoners actief zijn benaderd om zich te scharen achter een claim.

Vergoeding
De student die 1825 euro krijgt, had ook een verhuisvergoeding geëist, maar daar ging de rechter niet in mee omdat de bewoners konden weten dat ze de Gemeenteflat medio 2017 zouden moeten verlaten.

De Gemeenteflat is gerenoveerd en opgewaardeerd voor een nieuwe groep huurders in het duurdere segment. De grote meerderheid van de 88 appartementen is inmiddels verhuurd en bewoond.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje