'Nieuwe loods moet op bedrijventerrein Heerlen'

Print
'Nieuwe loods moet op bedrijventerrein Heerlen'

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Gulpen - Diverse buurtschappen dringen erop aan dat een nieuwe loods niet in Mingersborg (Gulpen-Wittem) komt, maar op het Heerlense industrieterrein De Beitel. Een buurtoverleg gaat daarover praten met boer Voncken.

Jan en Willem Voncken willen hun akkerbouwbedrijf uitbreiden met veertig hectare tot 190 hectare.  Daar horen loodsen bij en een nieuwe bedrijfswoning aan de Achterweg.

De oude stal aan de Eyserweg in Trintelen verdwijnt dan. Bewoners van Trintelen, Eyserheide, Mingersborg en Elkenrade merken op dat de aardappel- en uienloods veel extra verkeer trekt, vooral rond het toeristisch knooppunt de Bernardushoeve.

De Beitel
Ze hebben gedeputeerde Hans Teunissen vrijdag voorgesteld de loods los te koppelen van de boerderij. De loods zou dan op het nabij gelegen bedrijventerrein De Beitel kunnen komen. Eventueel in groter verband: een centrale opslag voor meer agrarische bedrijven. 

Teunissen, die zich ter plekke kwam oriënteren, is vervolgens ook op De Beitel gaan kijken. Maandag overlegt de provincie met de gemeente Gulpen-Wittem over het loodsenplan.

Boer Voncken zei eerder dat een informatiebijeenkomst met omwonenden constructief verliep. De protesterende bewoners zeggen dat niet alle gehuchten voor dat overleg uitgenodigd waren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen