Oelemarkt in Weert moet ook overdag gaan bruisen

Print
Oelemarkt in Weert moet ook overdag gaan bruisen

Afbeelding: Google StreetView

Met het opstarten van daghoreca op de Oelemarkt in Weert, gaat voor de gemeente een langgekoesterde wens in vervulling.

Op de Oelemarkt is het nu vooral in het weekeinde te doen. En dan alleen nog in de avond en de nachtelijke uurtjes. Door de week en overdag valt er op het uitgaansplein van Weert weinig te beleven.

Vergunning
Café De Brouwer heeft nu het plan opgevat met daghoreca inclusief eten te beginnen. Daartoe heeft de uitbater een vergunning aangevraagd voor een permanente terrasoverkapping.

Het college van burgemeester en wethouders wil daarin wel meegaan in een proef voor een overdekt terras bij De Brouwer.

Overkapping
De Monumenten-Welstandscommissie is niet blij met de overkapping. Ze vindt dat de constructie afbreuk doet aan het beschermd stadsgezicht van de Oelemarkt.

Raymond Houben, uitbater en De Brouwer, hoopt op een snel besluit van de gemeente. "Liefst voor het zomerseizoen", zegt hij. "We willen een keukentje in gaan richten en de overkapping moet ook nog gemaakt worden. Er liggen kansen voor daghoreca op de Oelemarkt. Die willen we graag pakken."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →