Taakstraf voor vrouw na mishandeling van kindje (2)

Print
Taakstraf voor vrouw na mishandeling van kindje (2)

Afbeelding: iStock

Velden - De 30-jarige Antoinetta G. is veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur voor het mishandelen van haar dochter.

Volgens de rechter is bewezen dat de vrouw, die tegenwoordig in België woont, in 2015 in haar toenmalige woonplaats Velden haar 2-jarig dochtertje heeft mishandeld.

Douche
G. bracht haar dochter naar het ziekenhuis omdat die in de douche zou zijn gevallen. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd echter geconstateerd dat het letsel op het lichaam niet paste bij een val in de douche. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist.

Veilig
De rechter spreekt in zijn vonnis uit dat kinderen behoren op te groeien in een veilige en liefdevolle omgeving. "Geweld heeft absoluut geen plek in die ontwikkeling." 

Maar de rechtbank geeft ook aan de indruk te hebben dat sprake was van een incident. G. is niet meer in aanraking gekomen met politie of justitie en lijkt haar leven inmiddels redelijk op orde te hebben.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →