’Twan Huys gaat bij RTL zeker 7,5 ton verdienen’

Print
’Twan Huys gaat bij RTL zeker 7,5 ton verdienen’

Afbeelding: ANP/Ferdy Damman

De overstap van 'Mr. NPO' Twan Huys naar het commerciële RTL houdt de gemoederen in het land behoorlijk bezig. Een ding lijkt zeker: zijn nieuwe baan zal de Nieuwsuur-presentator geen windeieren leggen.

Waar de Limburgse tv-persoonlijkheid nu maximaal 180.000 euro kan verdienen, kan dat bij RTL oplopen tot een miljoen, zo schat oud-RTL-baas Fons van Westerloo. 

Beslissing
"Een presentator verdient daar tussen de half miljoen en een miljoen per jaar. Huys zal toch zeker wel 750.000 euro bij RTL gaan verdienen", zeg Van Westerloo tegen De Telegraaf. Hij denkt dan ook dat het salaris een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing van Huys om een driejarig contract bij de televisiezender te tekenen.

Dat betekent dat hij in die tijd een bedrag verdient waarvoor hij bij de NPO zeker 12,5 jaar had moeten werken.

Lees ook: RTL Late Night moet met Twan Huys weer urgent worden

Huys volgt vanaf volgend seizoen Humberto Tan op als presentator van RTL Late Night. De vernieuwde talkshow wordt een journalistiek gewichtiger programma dat meer lijkt op het oude Barend & Van Dorp.

Lees ook: Twitter gaat los op opvallende move Twan Huys

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →