Kernenomloop geschrapt door tekort aan vrijwilligers

Print
Kernenomloop geschrapt door tekort aan vrijwilligers

De Kernenomloop in 2016. Afbeelding: Maartje van Berkel

Een tekort aan vrijwilligers en sponsorgeld doet na tien edities de Kernenomloop in Echt-Susteren de das om. De organisatie onderzoekt of een doorstart mogelijk is.

Verschillende vaste medewerkers van de wielerwedstrijd hebben het afgelopen jaar door persoonlijke omstandigheden hun bijdrage aan de organisatie moeten beperken of zelfs moeten beëindigen.

"De opengevallen gaten hebben we vorig jaar nog met kunst en vliegwerk weten te dichten", zegt Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. "Een intensieve wervingscampagne eind vorig jaar heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd."

Inkomsten
Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen. Janssen: "Het is steeds moeilijker om sponsors te binden aan onze organisatie."

Limburg verliest in de Kernenomloop Echt-Susteren de enige UCI 1.2 koers in de provincie. De komende maanden wil de organisatie een poging doen om het evenement te behouden. "Ons doel is dat op de eerste zondag in september 2019 de elfde editie plaatsvindt", zegt Janssen.