Blikken koffiebonen illy teruggeroepen

Print
Blikken koffiebonen illy teruggeroepen

Afbeelding: iStock

Koffiebrander illy roept blikken met koffiebonen terug, omdat ze een ventiel kunnen missen op de bodem.

Dat ventiel zorgt voor het afvoeren van koolzuurgas dat de bonen produceren. Als dat gas in het blik blijft zitten, kan dat problemen geven bij het openen van het blik, meldt de koffiebrander.

Onderzoek
Onderzoek zou hebben uitgewezen dat een beperkt aantal blikken het ventiel mist. Wat voor problemen er precies door kunnen ontstaan bij opening van deze blikken, is onduidelijk.

Twee terug
De terugroepactie geldt voor blikken illy coffee medium roast en dark roast grani beans grains 250 gram, met 23 oktober 2019 en 16 november 2019 als best before data. Wie zo'n blik in huis heeft, kan deze kosteloos naar illy sturen. Voor elk fout blik, krijgen klanten twee nieuwe terug.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen