Met dit nummer moet Waylon het gaan doen in Lissabon

Print
Met dit nummer moet Waylon het gaan doen in Lissabon

Afbeelding: ANP

Zanger Waylon heeft besloten het door hem geschreven nummer Outlaw In 'Em gekozen om mee te nemen naar het Eurovisie Songfestival, dat in mei plaatsvindt in Lissabon. Dat heeft de 37-jarige zanger vanavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door.

Waylon zong de afgelopen vijf dagen steeds een van de liedjes en liet daarbij de kijker in het ongewis welk liedje hét nummer zou zijn. Voor de kijker viel er sowieso niets meer te kiezen. De Wicked Ways-zanger weet al ruim een maand met welk liedje hij naar Portugal afreist.

Pissig
AVROTROS wilde oorspronkelijk wel dat de mensen thuis konden meedenken, maar Waylon drong zijn keuze door toen bij The Voice of Holland een van de favorieten naar huis werd gestuurd na stemmen van het publiek. "Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen", liet hij eerder los. "Diezelfde avond heb ik, misschien in allerijl en toch pissig, besloten om het nummer zelf te kiezen."

Met zijn eigen keuze staat Waylon op 10 mei in de tweede halve finale van het songfestival. Als hij voldoende punten krijgt mag hij door naar de finale op 12 mei in de Portugese hoofdstad.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen