Uitbreiding Aldi zorgt voor onrust in Horst

Print
Uitbreiding Aldi zorgt  voor onrust in Horst

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Horst - Buurtbewoners zijn ongerust over uitbreiding van de Aldi Horst. Ze zijn niet tegen een grotere supermarkt, maar snakken naar informatie over de gevolgen voor hun woongenot.

De Aldi aan de Loevestraat in Horst wil uitbreiden naar 1600 vierkante meter. Een omgevingsvergunning is aangevraagd en bouwtekeningen zijn ingeleverd voor nieuwbouw in hoogte variërend van 5,5 tot 10 meter.

Het plan is om een pand aan de Loevestraat aan te kopen en een deel van een perceel aan de Groenewoudstraat. Projectontwikkelaar Van Grunsven Ontwikkeling BV gaat voor de nieuwbouw zorgen.

Woongenot
Bij de buurtbewoners van de Jan Bootsstraat, Groenewoudstraat, Loevestraat en Mathieu Starrenstraat is onrust ontstaan over het effect van de plannen op hun woongenot, het parkeren en het groen in de buurt. De PvdA heeft daarop met de buurt gepraat en aan het college van Horst aan de Maas inmiddels vragen gesteld. Wethouder Paul Driessen zegt dat de vergunningaanvraag van de projectontwikkelaar nog in behandeling is. Bij Van Grunsven kon vrijdag niemand commentaar geven.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje